Zdrowe odżywianie i planowanie diet odchudzających

 

Czas trwania kursu: 30 godzin
System nauczania: zaoczny

 

 

 

 

Kurs adresowany jest do wszystkich osób zainteresowanych tematyką zdrowego odżywiania oraz osób, które swoją przyszłość zawodową wiążą ze sferą dietetyki i sportu.
Celem kursu jest zapoznanie z zasadami prawidłowego odżywiania i wskazanie praktycznych metod zastosowania tych zasad w codziennym jadłospisie. W takcie kursu przeanalizowane zostaną metody planowania diet ze szczególnym naciskiem na przygotowywanie diet odchudzających.


 NAUCZYSZ SIĘ:
NAUCZYSZ SIĘ:
• obsługiwać programu Płatnik;
• rejestrować firmy i zgłaszać do ubezpieczenia w ZUS;
• wyrejestrowywać firmy oraz osoby ubezpieczone;
• formułować własną bazę danych i wzorce dla nowej firmy;
• tworzyć likwidację firmy;
• eksportować dane do Płatnika;
• rozliczać z ZUS poprzez zapoznanie się z obowiązującymi
aktualnie drukami, zasadami podlegania ubezpieczeniom
społecznym i zdrowotnym;
a także zaznajomisz się z:
• przychodami zwolnionymi od składek;
• świadczeniami na rzecz pracowników;
• rolą Funduszu Pracy i Funduszu Gwarantowanych Świadczeń
Pracowniczych;
• zaliczkami na podatek dochodowy;
• obowiązkami Płatnika
* Program kursu może ulec zmianie w zależności od wymagań
uczestników kursu.
* Realizacja kursu uzależniona jest od ilości osób zainteresowanych
PERSPEKTYWY ZAWODOWE
  • podstawowych zasad zdrowego odżywiania i ich zastosowania;
  • podstawowych zasad planowania jadłospisów;
  • planowania jadłospisów dietach odchudzających uwzględniając: stan odżywienia, zapotrzebowanie na energię osoby otyłej, planowanie indywidualnego jadłospisu w diecie redukcyjnej, produkty wskazane i przeciwwskazane w procesie redukcji wagi oraz wady i zalety popularnych diet odchudzających;
  • podstaw dietcoachingu poprzez: metody skutecznej komunikacji, motywacji i trwałej zmiany nawyków żywieniowych, wsparcie w trakcie procesu odchudzania i współpracę z „trudnym” klientem;

* Program kursu może ulec zmianie w zależności od wymagań
uczestników kursu.
* Realizacja kursu uzależniona jest od ilości osób zainteresowanych

PERSPEKTYWY ZAWODOWE

Po ukończeniu tego kursu możesz pracować w:

  • oddziałach szpitalnych, działach żywienia w szpitalach;
  • gabinetach dietetycznych poradni ogólnych i specjalistycznych;
  •  salonach wellness;
  • poradniach leczenia otyłości;
  • żłobkach, przedszkolach, internatach i bursach prowadzących żywienie zbiorowe;
  • zakładach przemysłu spożywczego;
  • działach higieny żywienia zbiorowego stacji sanitarno – epidemiologicznych;

Zapewniamy: materiały szkoleniowe, miłą atmosferę oraz dyplom z ukończenia kursu.

Wszelkie prawa zastrzeżone - prawo do kopiowania Copernicus.edu.pl
wykonanie studiotg.pl
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij »